Doelgroep en doel

De doelgroep van deze deliverable is het lokaal bestuur.

Het doel van deze deliverable is om de informatienoden op toepassingen voor eindgebruikers (bijvoorbeeld dashboards, portaalsite, mobiele app, ...) in kaart te zetten.

Inleiding

De informatienoden zijn het resultaat van de Informatiearchitectuur. Met de informatiearchitectuur willen we informatie (inhoud, afbeeldingen, bestanden, ...):

  • Organiseren (wat komt waar) en Structureren (wat zetten we samen) zodat deze toegankelijk en terugvindbaar is en;
  • Duurzaam te labelen zodat deze beheersbaar blijft achter de schermen.

Sjabloon

De informatienoden worden uitgewerkt in een mindmap. Dit is een visuele representatie van welke data we waar gaan weergeven en wat de relaties zijn onderling.

Voorbeeld van een mindmap:

Aanpak bij gebruik van deze deliverable

Een schets van de informatienoden worden tijdens een business of data workshop opgesteld. Tijdens de workshop stellen we vragen om te achterhalen welke informatie we willen weergeven, welke informatie samen hoort en welke informatie goed zichtbaar moet zijn en waar we hem op de toepassing willen zien verschijnen. Er wordt ook gevraagd naar mogelijke technische benamingen om deze mee te nemen in de mindmap (Labelen en groeperen van informatie).

Na de workshop wordt een mindmap opgesteld. Deze deliverable bestaat uit slechts één versie en wordt gedeeld in een bewerkbaar formaat.

Gelinkte deliverables

Informatiemodel